Tuesday, 4 June 2013

Pengalaman sendiri pakai maixara...



sebelum baca meh tgk pic aku sebelum n selepas dulu




Assalamualaikum semua...da lama tak update blog..maklumlah xde idea sangat nak menulis.. Ni aku nak share sikit pengalaman aku makan maixara..

Mula-Mula aku xpercaya sangat dengan produk2 yg jual2 kat Fb tu. Kadang2 tertanya ye ke muka boleh jadi flawless kalo makan benda ni. Aku dah fed up dah nak try macam2 produk buat perabis duit aku je. Daripada produk harga 10 henggit sammpailah produk yg harga beratus hinggit sume aku da try. Tapi jerawat tetap x hilang.. Jerawat makin bertambah2..Jerawat kat muka ni dah jadi macam penduduk tetap kat muka ni. Parut tak yah kira lah macam kena chicken pop.

last-last aku malas dah nak care ke muka aku. lantoklah jerawat hang nak naik ke nak meletup ke ikut hang. aku dah malas nak perabis duit dah.. kira 5 6 tahun jugaklah aku mengidap penyakit berjerawat ni. Mak aku plak selalu perli aku cakap xde org nak ke aku sebab banyak jerawat.  Satu hari tu aku ada tengok kakak ipar aku punya fb. Aku nampak dia upload pic dia pas makan maixara. Mula2 dalam hati aku alah tu gambar tipu. sekarang banyak org amek gambar gn kamera 360 sbb tu nampak flawless.. Pastu nak di jadikan cerita masa balik kampung aku jumpa la kakak ipar aku.

Aku tengok dia punya muka sebiji pun xde jerawat..Flawless gila.. muka dia jadi macam putih2 pink atau pinkish.sebelum dia pakai muka dia ada jugak parut jerawat n jerawat pasir.. Aku teruja gila tgk muka dia. Aku tanya dia pakai apa nampak muka beseri.dia cakapalah dia pakai maixara. Aku pun pikir apa salahnya aku mencuba.. Aku pun trylah beli sebotol. Sekarang aku baru makan 3 minggu. Alhamdulillah jerawat dah xnaik. Parut pun dah pudar. Lubang-lubang kat muka pun jadi kecil.. Muka aku pun bertambah cerah. Hosmate aku  tanya aku pakai apa jerawat dah xnamapak. aku pun citelah aku pki maixara. Sekarang dorg pulok sibuk nak try maixara.. Orang2 kampung aku pun sibuk nak try. so di sebabkan ramai org nak order gn aku..aku pun ambek peluang ni jadi sebagai penjual maixara. Aku jual xmahal..aku ambik untung sikit je.. harga sebenar maixara RM 105.00.. tapi aku jual RM 85.00 .. termasuk postage ada free gift lagi..



Sesape yang berminat nak order boleh pm aku kt facebook... ni facebook aku... 

SAPE BERMINAT JOM WASSAP AKU OR PM KAT 0139087903.. boleh jugak pg kt fb aku

64 comments:

  1. maixara ni sedap sgt. selalu ter overdose. kdg2 termkn sampai 5-6 bijik sehari...bkn sbb nk cepat kesan, tp sbb rasa sedap, bahaya btol :(

    sy baru mkn seminggu tp mcm nmpk la kesannya, kulit lebih cerah n xkusam :)))

    ReplyDelete
  2. sedap kan..tapi xdi galakkan makan overdose sbb takut nnt buah pinggang xleh nk excrete kalo makan banyak dalam sehari...

    ReplyDelete
  3. So berape harga sekali dengan postage?

    ReplyDelete
  4. rm85 free postage..promosi raya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam sis. nak tanyee stil ade lg ke promosi ni? rm85 free postage? and how to contact u ? i stumble upon ur blog and takut tk dpt nk cri balik sis pnyer blog,so can sis contact i blik by this no 0149687208. pls. thankyou -bella

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. just contact me..0182080102...promosi maixara masih lg berjln

      Delete
  5. yati, i tak boleh buka link fb u. Boleh bagi email?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry lmbt reply..ni email..yatighazali88@gmail.com..ataupun blh mesej kt 0139087903

      Delete
  6. effect kidney x maixara ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah...klo mkn byk sekaligus mgkn akan effect..sbb tu mkn kena ikut aturan..plg maximum 2 biji 1 gari

      Delete
  7. Hi sy nk cuba tp x dak akaun fb so how

    ReplyDelete
  8. Org yg bru keguguran blh amik maixara ke?rm 85 tu trmasuk sbh srawk ke?

    ReplyDelete
  9. Org yg bru keguguran blh amik maixara ke?rm 85 tu trmasuk sbh srawk ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. org dlm pantang boleh amek sebab dia supplement utk kulit...rm90utk sabah sarawak

      Delete
  10. salam..
    promosi raya tu smpai bila?

    ReplyDelete
    Replies
    1. promosi raya sampai 2 hb 8....rm85 free postage.... :)

      Delete
  11. GEmpar produk maixara di serbu==http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20130724/je_02/Produk-kecantikan-haram-guna-artis-popular-diserbu


    jawapan drp pihak maixara

    Ada sedikit salah faham didalam akhbar hari ini. Hanya produk MCS diambil oleh KKM yang dibuat ujikaji. Ini kerana KKM baru mengeluarkan pekeliling semua produk mengandungi Glutathione adalah sebagai suplemen dan bukan makanan tambahan. Sekejap lagi Hq akan upload pic salinan uji kaji lab test yang telah dibuat utk rujukan. Tiada isu ttg pengilangan kerana kilang kami dlm proses utk GMP.
    Sebelum ini produk MCS dikategorikan sbg makanan tambahan dan tidak perlukan MAL No drpd KKM. Tp sejak akhir jun lalu pekeliling KKM telah menukar semua produk ada glutathione dikira sbg suplemen dan bukan lagi makanan tambahan.
    Jadi selepas ini semua produk termasuk minuman yg ada glutathione akan dikategorikan sbg suplemen dan bukan lagi makanan tambahan.
    Kkm juga mengatakan ada org pengadu ttg hal ini. Itu sebab mereka dtg mengambil MCS utk buat Lab test. Maybe si pengadu berniat menjatuhkan kerana turut melibatkan Butik dan Restoran milik Pn Ainna. Wallahuallam

    jawapan dari maixara official
    dah agak dah..benda ni rasa sume produk penah kena

    siti punya produk pun penah kena

    ReplyDelete
  12. takut la nak amik maixara mcm ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. paper hari ni ada bgtau maixara bebas drp bahan kimia bhy..boleh rujuk sini...http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130725/dn_17/Produk-kecantikan-kami-bebas-bahan-kimia-berbahaya

      Delete
  13. salam yati
    postage brapa hari ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalsikumsalam
      .selalunya sy post hr ni esok day smpi
      .tp skrg nk dkt Ry Dlm 2 @3 hri jugak Baru
      smpi



      Delete
    2. Waalsikumsalam
      .selalunya sy post hr ni esok day smpi
      .tp skrg nk dkt Ry Dlm 2 @3 hri jugak Baru
      smpi



      Delete
  14. salam akak. saya nak tanya, antara maixara dengan glutaking yang mana satu lagi bagus ye? saya confuse tak tau nak pakai maa satu. ada masalah jerawat macam akak jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak xtaula dik..akak xpernah try glutaking...tapi tapi apa saja produk yang ada gluthathione mmg bagus untuk kulit...

      Delete
  15. askm.. harga promosi msh ada lagi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup masih lg ada..klo bminat boleh pm 0182080102

      Delete
  16. Assalam skrg masih ada promosi x?

    ReplyDelete
  17. assalam skrg ada promosi lgi ke..mcmna dgn MWE ada promosi jga n brpa harganya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meeting rm120 free post..klo set combo mwe +mcs rm200 free pos

      Delete
  18. Nak tnye bpe harga skrg? Bminat la... Bpe lama amek masa bkesan? Muka sy bjerawat la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcs still lagi rm 85 free pos... saya makan sebulan da nmpk kesan..sekqarang jrwt nk tumbuh pun susah.. :) ..klo bminat boleh pm kt no sy 0182080102.. :)

      Delete
    2. MAIXARA WHITE ESSENTIAL DAN MAIXARA C SENTIAL bole amek 2-2 skali x? Bpe harga? Xde promotion ke?

      Delete
    3. boleh....mwe amek siang mcs amek mlm...harga rm195 free pos.. ;)

      Delete
  19. salam..mwe n mcs bole thn bpe lame if amik consistently?

    ReplyDelete
  20. Yg mna stu yg ssuai utk muka bjerawat?MWE or MCS??

    ReplyDelete
  21. Yg mna stu yg ssuai utk muka bjerawat?MWE or MCS??

    ReplyDelete
  22. salam .... nak tanye still ade promotion ke untuk MCS dan MWE ? brape harga

    ReplyDelete
  23. salam .... nak tanye still ade promotion ke untuk MCS dan MWE ? brape harga

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup still lagi ada.. set combo mcs+mwe =rm195 free pos..

      Delete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. Slm...ada fabroid leh ambil maixara ke?

    ReplyDelete
  27. Kanak2 vole mkn x mcs

    ReplyDelete
  28. Nak Duit Poket dgn guna FB tak??
    RM0.15?? sikit kan??
    Klik punya klik.. tak sedar, dalam bank dah ada RM250! hehehe.. Seronok laaaa...
    Saya jamin program nie memang paling sempoi kat Malaysia buat masa nie.. Jom klik link kat bawah nie..
    daftar FREEE!..just promote jerr.... pastu boleh dapat RM 100 satu hari!... paling maksimum RM250 pon boleh!... tak melabur duit 1sen pn n xrugi pape pn try kan..???
    JOM! ((((CUMA KLIK JE LINK DI BAWAH DAN ANDA AKAN TAHU))):)

    KLIK PERCUMA Di: http://iklansticky.com/hop.php?ref=farahlove91

    ReplyDelete
  29. Hi, I nak let go maixara, baru makan 2biji, nak stop kejap cause I tgh pregnant. I let go murah je. Contact me k :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm mna nk contact

      Delete
    2. 0147027042. Whatsapp pun boleh

      Delete
  30. promosi maixara rm 85 masih on?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup masih lagi on sampai bila2...insyaAllah

      Delete
  31. mcm mana nak beli?ni produk tuk muka keR?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh wassap saya kt 0182080102..yup untuk muka & untuk cantikkan kulit..

      Delete
  32. prgnent boleh mkn ke..ada yg ckp boleh

    ReplyDelete
  33. Pregnant boleh mkn dgn syarat 5bln ke atas

    ReplyDelete
  34. salam..nak tny..7 bulan lalu sye ade bli maixara..br mkn sket..sye pregnant then sye stop mkn. now dh 7 bln preggy..klu nk amik smula boleh x? kirenye maixara sye dlu tu expire dh ke blh mkn lg? warna dan bau still lg x berubah. slamat x klu sye smbung smula. syg pulak nk buang..huhu. hope ade boleh tolong bg pendapat. tq

    ReplyDelete
  35. Salam.. Maixara nie ada Halal dr Jakim ke???

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...