Monday, 21 October 2013

MAIXARA MERBAHAYA KERANA....



AWAS BAHAYA MENGGUNAKAN MAIXARA MIRACLE ESSENCE KERANA DI KHUATIRI ANDA AKAN MENJADI SEMAKIN CUN & SLIM DALAM MASA YANG SAMA.

MAIXARA JUGA BERBAHAYA KERANA BOLEH MENYEBABKAN :

--BAJU ANDA SEMAKIN LONGGAR
--SELUAR ANDA SEMAKIN LONGGAR
--PINGGANG ANDA MAKIN KECIL
--PERUT DAH TAK BUNCIT

KELEBIHAN MME (MAIXARA MIRACLE ESSENCE) - SERBUK
~5X lebih baik dari minuman kesihatan biasa
~18 Nutrien dan Mineral semulajadi
~Formulasi bahan semulajadi yang terbukti berkesan
~Membantu mencantikkan luaran tubuh badan
~Membantu meningkatkan kesihatan dalaman
~Membantu meningkatkan tenaga dgn menukarkan lemak kpd tenaga
~Membantu mengurangkan selera makan
~Membantu menggebukan kulit
~Membantu memulihkan masalah kulit
~Membantu proses pencerahan semulajadi
~Membantu membekalkan Nutrien tambahan yg sangat diperlukan tubuh


Sekarang aku nk share pulok pengakuan aku selepas makan maixara ni..aku bru mkn dlm seminggu lebih..serius weh hari pertama aku amek maixara aku xmakan nasi pun..perut rasa kenyang sampai ke petang.. pagi2 sejam sblum breakfast aku amek maixara.pastu breakfast aku mkn roti butterscotch je....tgh hari aku xmakan sebab rasa kenyang lagi.. n then ptg aku mkn kuewteow..tu pun aku mkn sket.. kalo dulu breakfast padahal aku dah melantak 2 pinggan nasi goreng..tengah hari plok dlm kul 12 aku da rs lapo..melantok pulok nasi kuah kari ayam tu yg badan aku skrg macam belon...


Sekarang aku da try MME n aku xrasa lapo pun & rasa mcm nafsu nk mkn nasi tu dah bkurng..kalo xdulu tekak ni rs mcm nk mkn nasi je..pg bahan nasi,tgh hari bhn nasi, malam pun bahan nasi..tu yg gedebab tu..berat drp 52 jadi 58...so skrg aku da kurg mkn nasi..now aku da pcy patutla rmi yg berjya kurus gn maixara..maixara ni dia kurangkan selera makan n bg perut rs kenyang.. yang paling best tiap2 pagi pas breakfast mesti korg rs nk pergi melabur..aku ni dulu ada penyakit susah nk melabur... seminggu skali agaknya baru melabur..kalo xmelabur jenuhla toxic dlm bdn . Aku ni plak jenis jarang makan buah..minum air pun xbanyak..so tu yg jadi sembelit tu. pas makan MME ni Alhamdulillah masalah sembelit tiada lagi..chewah bunyi mcm iklan la pulok...


aku rs smpi sini je aku merapu....nnt klo aku igt aku update pulok entry berat aku selepas sebulan consume maixara miracle essence ni...


So far skrg ni aku x timbg lagi berat aku slps seminggu mkn maixara miracle essence ni...penimbang plak xde ..lagipun aku nk tunggu sebulanla baru aku timbang.dah cukup sebulan boleh la g carefour try timbang guna penimbg dua posen tu..berat asal sblm ni 58.7...mcm berat anak gajah dah aku rasa .tapi aku rs badan mcm ringan je skrg..klo dulu time kije rs mengantuk sokmo..ni skrg alhamdulillah ringan sket badan..bila bdn ringan opkosla aku jadi bertambah rajin...huhuuhu..


ok nak promote skit..sape yang nak order or nak try boleh pm/wassap aku kt 0139087903...aku jual sume produk maixara kecuali maixara qberry..maixara q berry produk baru so stok xsmpi lagi..

Maixara C sential=rm 85 free pos ( sesuai utk hilangkan jerawat n parut jerawat)



Maixara White Essence= rm 120 free pos (sesuai utk hilangkan jerawat ,parut jerawat dan putihkan kulit)



Maixara Miracle Essence =rm140 free pos ( sesuai untuk kurangkan berat  badan dan dlm masa yg sama dia mencantikkan kulit kita supaya cerah berseri dan disukai ramai)







 Jom layan gamabar pengguna maixara yang berjaya turunkan berat badan dorg...





PPPPPPPPPSSSTTT : BERITA TERBARU TADI AKU BARU TIMBANG BERAT AKU DGN PENIMBG YG SAMA...YEAY AKU DA TURUN 2 KG.. SEBELUM NI AKU TIMBG GUNA SCALE TU 58KG...HARI NI AKU TIMBG GUNA SCALE YG SAMA BRT DA TURUN 56 KG...HAIH NI SEMANGAT NI NK CAPAI TARGET.. AKU NK BERAT AKU MAINTAIN 50KG...CHAYOK2 SMG AKU BERJAYA...

jom pm/wassap 0139087903



Friday, 18 October 2013

AKU YANG TERKEDEK-KEDEK MENCARI KEBAHGIAAN : TRUE HAPPINESS



An Introduction to True Happiness


Why do you do what you do? What motivates you to be successful, have relationships, go to work, to take up hobbies, spend time with friends or go on holiday? What is it that you are really looking for? The answer given by at least 90 per cent of the people I ask is happiness. As William James, the father of modern day psychology said, ‘how to gain, how to keep, how to recover happiness, is in fact for most men at all times the secret motive of all they do’. Happiness turns out to be, along with love, peace and wholeness our deepest longing.


The Gift of Happiness


Quite simply happiness not only feels good, but it’s good for your health, your relationships, your work and our society. Happy people have more fulfilling lives, experience a deeper sense of connection to others and to nature and they consistently perform at higher levels than those who aren’t happy. Happiness provides us with the fuel to thrive and flourish as human beings. Society, business, families and our planet need happy people.



But what exactly do we mean by happiness?



‘Normal’ Happiness

Generally, when someone says they are happy they mean they are satisfied with their life and that they are experiencing a preponderance of ‘pleasant’ emotions, such as contentment, pleasure, joy, enthusiasm and delight (and relatively few ‘unpleasant’ emotions). I call this type of happiness ‘normal’ happiness.


Normal happiness is very much connected to what is going on in your life. If your relationships are going well, you have money in the bank, your health is good and you are successful at what you do, the chances are you will experience normal happiness. The clue that it’s normal happiness is that it is conditional upon certain things being the way you want them to be. If you are made redundant unexpectedly or your partner is upset with you and your sense of happiness and well-being disappears, you know that the happiness you were experiencing was normal. The other hallmark of this type of ‘normal’ happiness is that when we pursue it we often focus on short-term gains at the long-term expense of our health, relationships and personal growth; for example, working round the clock in pursuit of success and money, but neglecting out health and intimate relationships. The pursuit of normal happiness is grounded in the belief that happiness exists outside of us.


True Happiness

True Happiness is worlds apart from ‘normal’ happiness. True happiness describes a deep sense of inner well-being, peace and vitality that is with you most of the time in most circumstances. People, who experience true happiness, feel a deep sense of gratitude for simply being alive. Unlike normal happiness which comes and goes and is dependent on certain things happening, true happiness is independent of our life situation. This doesn’t mean you don’t feel anger, or sadness or fear, in fact the opposite is often the case. Truly happy people have the ability to feel those emotions deeply and fully, but they don’t lose sight of themselves as they do, they remain aware and present to their thoughts and emotions without getting caught up in them.

But is experiencing true happiness simply a case of changing our thoughts, practising gratitude, being kind and living mindfully as some experts suggest? My experience is this – they are all important and all have a part to play, but alone they simply aren’t enough to experience True Happiness. For True Happiness we need to fundamentally change our way of being in the world and change the way we live our life. It’s about shifting from


believing and being identified with the stories our head tells us to


resting as the awareness of those stories


fighting reality to living in alignment with reality


being limited by our beliefs to being empowered by our beliefs to living beyond beliefs


avoiding, sedating and resisting our emotions to welcoming our emotions


holding onto the past to letting go of the past


living a unfulfilling life to living a meaningful and fulfilling life


neglecting our health and needs to taking care of our health and needs


improving ourselves to accepting ourselves


identification with the ego-self to living as the true Self


tolerating toxic relationships to creating healthy conscious relationships


looking for love to giving love


getting for me to giving for the greater good


overcomplicating our life to simplifying our life


Put another way – it’s about growing up and waking up.



Growing up is about realising your potential and becoming an emotionally mature adult (most adults at an emotional level feel and act as adolescents or young children).


Waking up is about living with greater present moment awareness and acceptance and discovering and embodying the true Self (our true nature) and bringing forth its gifts, talents and potentials into the world in a way that enriches and enhances the world. Being in alignment with the true Self enables us to access our deepest creativity, experience a deep sense of inner well-being, peace and vitality and to actualise our personal and professional potential. This is the master key to True Happiness.

Thursday, 17 October 2013

JOM KURUS DENGAN MAIXARA MIRACLE ESSENCE

AKU XNAK CAKAP BANYAK..BIARLAH GAMBAR MENCERITAKAN SEGALANYA..

AKU baru cube maixara miarcle eseence ni dlm seminggu..siyes weh perut xrasa lapo dan kulit pun rasa semakin halus.... ni nak share testimoni customer maixara yg berjaya turunkan berat badan dgn menggunakan MME..  Aku jual rm 140 free pos untuk semenanjung malaysia..sabah sarawak 150.. nak order cepat2 pm 0139087903.. :)














Friday, 4 October 2013

KAHWIN BUKANLAH SATU MATLAMAT


Haih umur aku baru 25 tapi xkawen lagi..ramai sedara mara kawan-kawan tanya bila aku nk kawen..aku baru 25 bukan 52..bakpelah nk sibuk2 pasal aku nak kawen ke x..ikut suka hatila..kalo ada jodoh aku kawen la..kalo xde xpe..aku pun xsibuk2 nak cari psgn so buat masa ni kahwin bukanlah satu matlamt.. anak-anak sedara aku yang aku jaga ms kecik dulu pun ada yg dah kawin

Bagi aku kawin ni bukanlah satu matlamat aku. Selagi aku xjmp jodoh yang Allah tetapkaan selagi tu lah kawen bukan satu matlamat bg aku.. tapi kalo xcari smpi tualah xjumpa..haih malaslaa aku nk cari2 psgn membazir masa n membazir duit je duk perabis sebab becinta..aku bukan xpernh becinta sebab pernah becinta la aku da serik.

Dalam hidup ni banyak lagi benda yang aku boleh kejar. kadang-kadang aku pelik gn bebudak sekolah zaman sekarang..takde benda lagi ke nak bincang..asyik sibuk pasal becinta la pasal kawenlah.. Baik korang duk rumah duk diam2 dalam bilik and pg study. Kalo korg tau betapa sakit n bodohnya bercinta waktu muda tnpa ada persediaan nak kawen korg akan menyesal mcm aku.. Kalau xbercinta n xmembazir masa n harta masa bencinta dulu ..aku rs mungkin dah puluh2 ribu dah aku boleh kumpul duit. Kalau aku rajin2 masa sekolah dulu mungkin aku skrg da fly g oversea. Kalo aku balik ke zaman sekolah dulu tobat aku xnk bercinta.


Memanglah kawen tu tu sunnah tapi boleh x korang jangan terlalu obses berkicau pasal kahwin. Banyak benda lagi Sunnah Rasulullah yang korang boleh ikut. Jangan pikir kawen je. Memang lah kawen tu seronok tapi nak seronok kena la caranya yg betul.. Kalau kawen setakat makwe/pakwe ko cantik, kawen sebab nafsu mmg xkan lamala..Sebulan pas kawen konpem korg rasa nk bercerai


Kalau korang fokus kpd perkara yg lebih penting dlm hidup ,konfirm korg xkan pikir sgt pasal ibadah nikah ni. Cuba korg pikir ibadah wajib n ibadah sunat yang boleh korang kejar sebelum kawen.. Ni tak sibuk cakapa pasal kahwin taaaaaaaaaaaaaaapi:


-----SOLAT WAJIB PUN BERLUBANG-LUBANG
-----SOLAT PUN SUSAH NAK KUSHYUK
-----QIAMULLAIL PUN DA LAMA XBUAT
-----PUASA SUNAT PUN JARANG BUAT


HAH KAN BANYAK LAGI IBADAH YANG XBUAT LAGI.. BAGI AKU....hidup aku ni masih lg terumbang ambing.so kahwen bukanlah satu matlamat hidup aku. Aku pun xbetul macam mana kalo aku da kawen ada anak..macam mana aku nk didik anak aku klo hidup aku tunggang langgang. So prinsip dan matlamat hidup aku,, aku nk perbetulakan diri aku dulu dlm masa yg sama kumpul harta untuk hidup yg lebih baik..

BAGI aku BUAT APA KAWEN KALO :
------LAKI BINI SELALU BERMASAM MUKA
------LAKI BINI SELALU BERKIRA
------LAKI/BINI XTAU TANGUNGJAWAB SENDIRI
------LAKI BINI XSETIA
------LAKI BINI XMENGHORMATI ANT SATU SAMA LAIN
------XDE KEHARMONIAN DLM RUMAH
------LAKI BINI DUK MENGUNGKIT
------LAKI BINI DUK BERSAYANG-SAYANG DGN ORG LAIN


ELOK2 dalam perkahwinan tu byk pahala boleh kumpul tapi terkumpul dosa sebab hal2 kat atas  ni lah.


AKU PALING MENYAMPAH ORG KATA 'SAYA NAK PASANGAN YG BOLEH BIMBING SAYA " tapi pd masa yang sama sibuk duk berchatting duk ber fb siang malam dan langsung xde usaha nak betulkan diri sendiri nak jadi baik.. BAIKLAH GUNA FB TU SBG PLATFORM NAK BUAT DUIT..

COME  on GIRLS & GUYS.. KALO NAK PSGN YANG BAIK KITE KENA JADI ORG YANG BAIK.. ALLAH dah CKP PEREMPUAN YG BAIK UNTUK LELAKI YG BAIK. 

"KAHWIN BUKANLAH SATU MATLAMAT HIDUP TETAPI SATU KEPERLUAN UNTUK KITA CAPAI MATLAMAT HIDUP"

SEKIAN SHJ AKU MERAPU KT SINI.. dA LAMA xmerapu..sibuk iklankan bisnes je kat blog..mana maunya org nk tgk iklan je..ye dok..

Terima kasih kpd yg sudi membaca...ini hanya buah pikiran aku drp byk pnglmn yg aku lalui...kalo xsetuju xpe....MalaysiaKAN negaRA berdemokrasi. KITA berhak meluahkan pendapat masing-masing. BERDEMOKRASI LAH SGT..('TGN KAT BAHU MATA KAT ATAS'.. TAPI KAN bercinta pas kawen mesti seronok KAN ALA-ALA macam cite Cinta jannah GItu..Bak kata member aku kalo dpt suami mcm AERIL ZAFRIL konfem semniggu xkuar bilik..wakakakakakka...

SO the conclusion stop asking me about marriage...Hanya Allah je yg tau aku kawen bila..better xkawen drp dpt suami yg entah apa2....ye dok gitu.. Its better late than never.. Selalunya HERO DTG LMBT. thats why la smpi skrg aku xjmp HERO lg..semuanya tersasar jumpa org lain dulu.. Its Ok semuanya da takdir..Allah know his better plan for me.. Aku redha..kalo xde jodoh kat dunia ni pun xpe..aku da cukup bhgia dengan melayan kerenah anak-anak sedara aku kt rumah ni.. :) ALHAMDULILLAH.. ALLAH MAHA MENGETAHUI.. 

APA2PUN JGNLA cpt putus asa bila korg GAGAL BECINTA,..DOAKAN YG TERBAIK, BERUBAH JADI BAIK DAN ALLLAH MENYEDIAKAN YG TERBAIK.. INSYAAALLAH.. JUST FOLLOW THE FLOW...

UNTUK MOTIVASI DIRI SENDIRI.. :)




SEKIAN MENGARUT DI PAGI HARI... :)  


                                                    JOM TGK BUDAK DEBAB NI..



video




PROMOSI GILA-GILA MAIXARA


MCS=RM85


** FREE POSTAGE
** FREE WHITE MASK
** FREE NATURGO MASK


MWE +MCS=RM200


** FREE POSTAGE
** FREE NATURGO MASK
** FREE EYE COLLAGEN
** FREE OBUSE LIP TINT
** FREE LIP MASK
** FREE RICE MILK COLLAGEN SOAP


MAIXARA WHITE ESSENCE=RM120


** FREE POSTAGE
** FREE EYE COLLAGEN
** FREE SHISEIDO MASK
** FREE WHITE MASK
** FREE OBUSE LIP TINT
** FREE LIP MASK




JOM PM/WASSAP 0182080102






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...