Friday, 9 January 2015

Zizan dan emma dah berbaik semula

Ceh gempak x Tajuk kat atas tu....aku taktau la dorg kapel semula ke tidok tapi sebelum tdo aku godek2 dulu instagram...tetiba tekeluar pic ni.. kira2 dlm pukul 3pg td zizan pos pic ni kat instagram dia.. Drp caption pic tu aku agak mcm dorg da bebaik kot...BTW aku bukanla reporter mcm bang Nara tu so xdptla nk kol zizan nk tny btol ke idok.....apapun klo dorg da bebaik hrp2 dorg cpt kawen..jom doakan yg terbaik utk depa.. kalo kapel balik jom doa spy depa cpt kawen.. hihihi
...



Dahla pasai cite dorg ni.. nak cite lelebih aku x pndi nak mengarang macam bang nara ataupun ohbulan...jom cuci mata gn koleksi bantal couple yg aku da buat.. nak order jom pm aku lelaju.. 01390878903.. korang boleh request nak design mengikut citarasa korang... nak design org kawen ke design happy birthday insyaAllah aku akn buat.. sekarang order xbanyak lagi..sape cepat dia dulu ye.. Harga sepasang rm70.00 include postage.


pm/wassap/wechat/telegram 0139087903

















Saturday, 27 September 2014

Fenomena bantal Felt

Assalamulaikum semua...ceh tajuk kat atas macam gempak je kan..padahal xde la gempak mcm mana.. Sejak aku menganggur duk rumah ni xbuat apa2 mcm2 bisnes aku duk pikir nak buat..ada amek tempahan jahit jubahla buat tudung la amek tempahan jahit langsir la n mcm 2 lagi... Aku ni mana boleh duk diam.. Panas punggung kalo duk diam je,.Kalo x run bisnes pun aku duk mengacau mak aku smpi mak aku pun naik bosan. Paling xde pun aku duk mengadap cite korea. Tapi lama2 kelamaan boring plak aku duk mengadap cite korea ni...

Sekarang Alhamdulillah aku da xsempat nk tgk cite korea sbb busy menerima tempahan bantal felt untuk org nak kawen la,, untuk hadiah harijadila untuk bagi org tersayangla dan macam2.. Sekarang aku masih lagi menerima tempahan untuk bantal ni..Sekarang aku duk buat promosi rm60.00 untuk 2 biji bantal termasuk pos.. Color bantal korg boleh pilih sendiri n design pun korg pilih sendiri ataupun korg boleh bg tema apa untuk bantal tu then aku design smpila korg puas hati.. Ok kat bawah ni aku sediakan warna2 bantal yg ada .. Stock limited ye..

Untuk latest update or tempahan korang boleh pg kat fb bantal felt comel ataupun pm/wassap/wechat aku kt 0139087903.


                                                         ok ni warna yang ada ye..


Yang ni bantal2 yang aku da buat







                                       NI testimoni penempah yg rajin aku printscreen


jom rerajin g kt page aku N SEDEKAH LIKE BANTAL FELT COMEL


Tuesday, 23 September 2014

GAMBAR BUDAK MALAYSIA MATI JATUH DI TAMAN TEMA

gambar adelene long sebelum terbunuh akibat tercampak



SYDNEY: Kanak-kanak perempuan warga Malaysia berumur lapan tahun yang terbunuh akibat tercampak daripada permainan berputar taman tema di Royal Adelaide Show, Adelaide, Jumaat lalu, dinamakan sebagai Adelene Leong.

Polis Australia Selatan semalam turut mendedahkan satu gambar Adelene ketika berada di taman tema berkenaan.Menurut polis, ibu kepada kanak-kanak berkenaan menggambarkan anak perempuannya itu sebagai "anak kesayangannya, cantik dan satu-satunya bidadari dalam hatinya".


Laporan ABC semalam berkata, polis Adelaide masih berminat mendengar keterangan daripada mana-mana pihak yang mempunyai maklumat berhubung kemalangan permainan berputar jenis Airmaxx 360 dan setakat ini sudah merakamkan keterangan daripada 40 saksi.


Cif Inspektor Selena Dinning berkata, polis berharap seseorang boleh memberikan petunjuk terbaik mengenai kejadian itu.


"Secara khususnya, kami berminat untuk mendengar daripada sesiapa saja yang mungkin mengambil gambar atau rakaman video kejadian yang membabitkan permainan berputar Airmaxx 360 di Showgrounds, Jumaat lalu," katanya.


"Kami juga berminat untuk mendengar daripada sesiapa saja yang berada di kawasan itu pada masa kejadian atau sesiapa saja yang pernah mengalami perkara pelik ketika menaiki permainan itu, Walaupun maklumat itu sedikit, namun ia mungkin menjadi maklumat penting yang membawa penjelasan terhadap apa yang berlaku," katanya. - ABC


crdt ; Utara News



Iklan 1


Iklan jap .. jom dapatkan jubah safiyya rm 90 free pos rm 95 utk sabah sarawak.. berminat jom pm/wassap/wechat 0139087903 atau fb norhayati ghazali

material : thick sattin + sequin ( not stretchable) (tak jarang)(tebal)(tak panas bile pakai)(takde lining)

size : free size (fit xs to l) 
measurement : 
bahu : 15` 
dada : 35` 
pinggang : 34` 
panjang lengan : 23.5` 
labuh jubah : 57` 
*takde tali d pinggang 
ada butang d bhgian dada (bf frendly) 
Rm90sm rm95ss free pos 












Iklan 2 
nak order bantal felt ikut citarasa design anda sendiri..jom pm/wassap /wechat 0139087903 aataupun boleh pm kt fb bantal felt comel

bantal ni sesuai untuk dijadikan sebagai hadiah hari jadi ataupun hiasan bilik pengantin.. harga RM 60.00 sepasang termasuk postage..














Saturday, 6 September 2014

Pemain digantung 70 perlawanan kerana...


VIENNA: Gara-gara menghantuk muka pengadil, seorang pemain bola sepak Austria menerima padah apabila digantung dengan rekod 70 perlawanan ketika perlawanan Divisyen 5, di sini, semalam.

Persekutuan Bola Sepak Tyrol yang mengesahkan perkembangan itu semalam berkata, pemain berkenaan, Ismail Gunduz adalah dari pasukan SK Rum, Ismail Gunduz.

"Penggantungan 70 perlawanan dibuat tanpa pengetahuan kami. Tetapi perbuatan yang sudah dilakukan itu setimpal dengan kesalahan dilakukan," kata jurucakap badan itu, Horst Scherl.

Insiden pada Sabtu lalu membabitkan perlawanan antara SK Rum dan SPG Innsbruck West di bandar Tyrol, di kawasan barat Austria.

Gunduz dikatakan menghantuk muka pengadil apabila dia mahu diberi kad kuning kedua selepas minit ke-86, ketika pasukannya ketinggalan 2-3.

Pengadil itu dimasukkan ke hospital dengan mulut tercedera dan perlawanan itu terpaksa ditangguhkan.

Pemain berumur 26 tahun itu turut digantung kelabnya dan dikenakan denda RM1,059 (257 Euro). - AFP

Wednesday, 27 August 2014

PENCURI PALING BODOH

Jiaxing (China): Mereka boleh diiktiraf sebagai pencuri paling bodoh selepas memuatnaikkan gambar mereka bersama-sama wang berjumlah 120,000 yuan (RM62,000) yang mereka curi dari sebuah kereta di Jiaxing, bandar di wilayah Zhejiang.

Kedua-dua pencuri itu, Li, 22 dari Hubei dan Wang, 23, dari Juangsu, bercita-cita menjadi kaya dalam sekelip mata. 

Mereka bersama-sama memecah masuk sebuah kereta diletakkan di luar pusat beli-belah di Jiaxing dan nasib mereka baik apabila menemui wang tunai 120,000 yuan di dalamnya. 


Kedua-dua sahabat itu kemudian ke sebuah hotel. Sementara Li baring di atas katil bersama-sama duit itu, Wang merakam gambarnya.
Foto
                                              LI dengan wang yang dicurinya.


Li memuat naik gambar berkenaan ke Internet dengan kapsyen : “Peroleh wang ini dalam masa singkat.”


Polis mengesan sumber gambar itu dan menahan mereka atas tuduhan mencuri. - harian metro


p/s dah mencuri pastu hapload plak kt internet..memang pandai sgt la ni....


Tempahan bantal felt di buka..jom tempah sekarang ..plbg design comel2 di sediakan..jom pm/wassap /wechat 0139087903 atau g fb norhayati ghazali utk sbrg pertanyaan

price rm 55 untuk 1 set bantal couple termasuk postage



JUBAH/ MaXI DRESS ZEBRA YANG CUTE DAN COMEL

Assalamulaikum semua...jom kita bergaya sakan dengan maxidress zebra ni..comel kan ..murah je harga dia.. tak samapai seratus pun..

Harga dia hanya lah RM 85.00 sahaja termasuk postage.. jom grab sekarang sebelum kehabisan stok..dia ada bnyak colur..apa kata korg tengokla sendiri colour apa yg comel.. NI FREE SIZE YE..MEASUREMENT LEH TGK BWH


MaXI DRESS ZEBRA Rm85/rm90ss free pos

COLOUR : BABY PINK / BLUE / PINK / ROSE / PEACH / DARK GREY / DARK BLUE / DARK GREEN
MATERIAL COTTON LEMBUT
SIZE : FREE SIZE ( FIT TO L )
ADA BUTTON DIBAHAGIAN DEPAN SESUAI UNTUK NURSING
MEASUREMENT : ( INCI )
Length: 53 " ( 140cm ) **sesuai bagi ketinggian 167cm kebawah 
Bust: 40"
Shoulder: 15.5 "
Sleeve: 23.5

pm/wassap 0139087903



Friday, 22 August 2014

Pesawat China Eastern tidak jadi mendarat kerana pengawal trafik udara tertidur



BEIJING: Sebuah pesawat penumpang China Eastern Airlines yang mula terbang rendah ketika menuju ke Lapangan Terbang Wuhan pada waktu malam Julai lalu terpaksa membatalkan pendaratan kerana pengawal trafik udara tertidur.

Kejadian itu yang berlaku pada 8 Julai adalah kejadian tidak diingini ketiga dalam tempoh dua bulan membabitkan pesawat China.

Transkrip rakaman penerbangan yang dikeluarkan oleh Pentadbiran Penerbangan Awam China hari ini menyatakan anggota kru penerbangan China Eastern melakukan beberapa cubaan untuk meghubungi pengawal penerbangan yang bertugas di Lapangan Terbang Tianhe Wuhan - dua kali dalam bahasa Inggeris dan sekali dalam bahasa Cina. Perhubungan yang dilakukan bagaimanapun tidak dijawab.

Pesawat itu terpaksa naik semula ke ketinggian 900 meter dan mengelilingi lapangan terbang selama kira-kira 10 minit sebelum mendarat, kata laporan itu. Kejadian berkenaan berlaku antara jam 2 hingga 3 pagi.

China Eastern juga berjaya mengelakkan kejadian lain dalam tempoh beberapa minggu. Pada 17 Julai lalu, pesawat China Eastern tersasar daripada landasan ketika mendarat di Nanning.

Tiga hari kemudian, sebuah lagi pesawat China Eastern tersasar daripada landasan sejurus selepas mendarat di Lapangan Terbang Changzhi di wilayah Shanxi ketika hujan lebat, menyebabkan penutupan sementara lapangan terbang itu. Tiada kecederaan dilaporkan. - Reuters



crdt from: berita harian


Jom dapatkan jubah cute zebra.. RM 85 free pos.. jom pm/wassap/wechat 0139087903 atau fb  norhayati ghazali


MaXI DRESS ZEBRA Rm85/rm90ss free pos

COLOUR : BABY PINK / BLUE / PINK / ROSE / PEACH / DARK GREY / DARK BLUE / DARK GREEN
MATERIAL COTTON LEMBUT
SIZE : FREE SIZE ( FIT TO L )
ADA BUTTON DIBAHAGIAN DEPAN SESUAI UNTUK NURSING
MEASUREMENT : ( INCI )
Length: 53 " ( 140cm ) **sesuai bagi ketinggian 167cm kebawah 
Bust: 40"
Shoulder: 15.5 "
Sleeve: 23.5






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...